Wyśmienite. Ciasto ucierane, przez które przenika ciasto jogurtowe i zatopione w nim brzoskwinie. Ja miałam trochę "luźnego" ananasa, więc też pokroiłam i dodałam. Ciasto lekkie, troszeczkę przypominające delikatny sernik.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami |
Ciasto ucierane
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jaja
- 2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto jogurtowe
- 2 szklanki gęstego jogurtu
- 2 jaja
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 budyń waniliowy
- 1 cukier waniliowy
Dodatkowo
- puszka brzoskwiń w syropie
- cukier puder do posypania
Ciasto ucierane. Mleko, olej, jaja i cukier krótko wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie. 3/4 ciasta przelać na blaszkę wyłożoną papierem.
Ciasto jogurtowe. Podane składniki przełożyć do miski i wymieszać. Wylać na ciasto ucierane. Na wierzchu poukładać pokrojone owoce. Rozlać pozostałe ciasto ucierane. Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C ok 1i 1/2 h do suchego patyczka. Zostawić do przestudzenia, posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz