Efektowne, chociaż smakiem nie powalają. Ale jak się je posmaruje odrobią dżemu, smakują wyśmienicie. Fajne, jeśli chcecie zachęcicie swoich milusińskich do pomocy w kuchni. Te wykonała Ola z dziećmi naszych Gości i oczywiście z Hubertem.
Składniki
- 150g masła
- 1 jajo
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej
- 70g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki sody
- kakao
- armat śmietankowy
Z podanych składników (bez kakao) zagnieść ciasto. Schodzić na chwilę w lodówce ok 30 min. Następnie urywać po kawałku ciasta i toczyć kulki wielkości orzechów włoskich. Zakrętkę od butelki plastikowej zanurzyć w kakao i odcisnąć w ciasteczkach. Ułożyć na blaszkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 13 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz