Kruche ciasteczka z aromatem miodowym, można je jeść same, można posmarować dżemem lub czekoladą. Jak kto lubi.
Ciastka pełnoziarniste |
Składniki
- 160g mąki pełnoziarnistej
- 100g masła
- 2 łyżki miodu
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odrywać po odrobinie, robić kulik mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, następnie rozpłaszczyć lekko ręką na blaszce wyłożonej papierem, można odcisnąć wzroki za pomocą widelca. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 10 min, aż się lekko zarumienią. Moje chyba się odrobinę za dużo zarumieniły :), ale i tak były pyszne i szybko zniknęły. Po upieczeniu są bardzo miękkie i delikatne, należy je zostawić aby przestygły i lekko stwardniały. Inspiracja Kwestia Smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz