wtorek, 14 lutego 2017

Rolada jabłkowa

Prosta i szybka, a jaka smaczna. Polecam.

Rolada jabłkowa


Ciasto
  • 4 jaja
  • 100g cukru
  • 115g mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie
  • 500g musu jabłkowego
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • cukier puder do posypania
Ciasto. Białka ubić, dodać cukier po łyżce cały czas mieszając. Dodać żółtka. Na koniec dodać po łyżce przesiane mąki i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 12 min. Po upieczeniu przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, zdjąć papier i zwinąć ciasto w roladę.

Nadzienie. Mus jabłkowy podgrzać w rondelku, do ciepłego dodać cynamon i galaretkę. Wymieszać, rozprowadzić na roladę. Zwinąć, schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Inspiracja Moje Wypieki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz