Księżyce z rumową polewą |
Ciasto
- 6 jaj
- 250 g masła
- 250 g mąki
- 250 g cukru
- 250 g czekolady
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
- 300 g cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki rumu
Czekoladę rozpuścić. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać żółtka, przechłodzona czekoladę, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę. Wymieszać delikatnie i przelać do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 45min lb do suchego patyczka. W międzyczasie przygotować polewę. Wszystkie składniki wymieszać, wylać na gorące ciasto wyjęte z piekarnika, Zostawić do przestygnięcia. szklaneczką wykrawać księżyce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz