piątek, 26 sierpnia 2016

Tarta z papryką i porem

Tarta tym razem z warzywami i jest równie dobra jak poprzednie, polecam.

Tarta z papryką i porem




Ciasto
  • 250g mąki
  • 150g masła
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka soli
Farsz
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka
  • 250g sera ricotta
  • 4 jaja
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
Z podanych składników na tartę zagnieść ciasto, schłodzi w lodówce. Rozwałkować, wyłożyć w uprzednio posmarowanej dokładnie  formie. Nakłóć spód widelcem, podpiec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180*C. W międzyczasie, umyć por i paprykę. Paprykę pokroić  w plasterki, por pokroić w paseczki tylko jasną część. ser ricotta wymieszać z jajkami i przyprawami. Na podpieczona tartę rozłożyć por i paprykę, zalać masą serowo-jajeczną. Włożyć do piekarnika i piec, aż masa się zetnie. Upieczoną posypać świeżymi ziołami lub sprażonymi migdałami.

Tarta z papryką i porem przepis


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz