Ciasto z serii szybkich i dobrych, wilgotne, bardzo aromatyczne dzięki cynamonowi i migdałom.
|
Cynamonowe ciasto jogurtowe |
Ciasto
- 220 g mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżka cynamonu
- 100 g cukru
- 75 g migdałów
- 2 jaja
- 50 g płynnego miodu
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 150 ml oleju
- cukier puder do posypania
Do miski wbić jaja, dodać olej, jogurt i miód wymieszać do połączenia. Migdały drobno pokroić lub zmielić. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać krótko. Przełożyć do blachy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175*C. Piec ok 45 mi do suchego patyczka. Ostudzić, posypać cukrem pudem.
|
Cynamonowe ciasto jogurtowe przepis |
|
cynamonowe ciasto |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz