wtorek, 9 sierpnia 2016

Warstwowy deser z nektarynkami i mascaarpone

W tak ciepły dzień deser ten jest idealny, lekki zimny, owocowy.


Deser z nektarynkami i mascarpone



Składniki

250g serka mascarpone
250ml śmietanki 30%
3 dojrzałe nektarynki
pomarańcza
150g herbatników kakaowych
łyżeczka kakao
4 łyżki cukier puder
pół szklanki mleka

Herbatniki drobno kruszymy, dosypujemy łyżeczkę gorzkiego kakao i dolewamy powoli mleko tak, aby powstała klejąca masa. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę z  cukrem pudrem. Serek mascarpone  delikatnie łączymy z ubitą śmietaną. Nektarynki obieramy ze skórki, pomarańcze pozbawiamy osłonek i blendujemy.
Deser układamy w przezroczystych naczyniach, na spodzie herbatniki, następnie mascarpone ze śmietaną i mus z owoców. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.


Deser owocowy

Orzeźwiający deser owocowy z serkiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz