Składniki
250g serka mascarpone
250ml śmietanki 30%
3 dojrzałe nektarynki
pomarańcza
150g herbatników kakaowych
łyżeczka kakao
4 łyżki cukier puder
pół szklanki mleka
250ml śmietanki 30%
3 dojrzałe nektarynki
pomarańcza
150g herbatników kakaowych
łyżeczka kakao
4 łyżki cukier puder
pół szklanki mleka
Herbatniki drobno kruszymy, dosypujemy łyżeczkę gorzkiego kakao i dolewamy powoli mleko tak, aby powstała klejąca masa. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Serek mascarpone delikatnie łączymy z ubitą śmietaną. Nektarynki obieramy ze skórki, pomarańcze pozbawiamy osłonek i blendujemy.
Deser układamy w przezroczystych naczyniach, na spodzie herbatniki, następnie mascarpone ze śmietaną i mus z owoców. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Deser układamy w przezroczystych naczyniach, na spodzie herbatniki, następnie mascarpone ze śmietaną i mus z owoców. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Deser owocowy |
Orzeźwiający deser owocowy z serkiem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz