Ciasto, które wygląda niepozornie, a smakiem powala, wilgotne od bananów, z kawałkami orzechów.
Ciasto
- 130g masła
- 230g cukru pudru
- 2 jaja
- 5 dojrzałych bananów
- 230g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 60g orzechów włoskich
- szczypta soli
- czekolada
Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Orzechy drobno pokroić lub zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać jaja i zmiksowane banany. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Pieczemy ok 1h w piekarniku nagrzanym do 170*C. Przestudzone ciasto polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz