sobota, 14 stycznia 2017

Placki serowe z jabłkami i rodzynkami

Bardzo fajna propozycja na śniadanko. Polecam posypane cukrem pudrem z odrobiną dżemu. Inspiracja Kwestia Smaku.

Placki z jabłkami i rodzynkami



Składniki
  • 250g prażonych jabłek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 4 łyżki rodzynek
  • 200g twarogu
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jaja
  • ekstrakt z wanilii

Dodatkowo
  • cukier puder do posypania
  • masło do smażenia
  • dżem
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać żółtka, cukier, mąkę, wymieszać. Następnie dodać prażone jabłka i rodzynki. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, nakładać ciasto łyżką i smażyć z dwóch stron, tak aby się lekko zarumieniły. Posypać cukrem pudrem, podawać z dżemem.

Placki z jabłkami i rodzynkami

Placki z jabłkami i rodzynkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz