wtorek, 17 stycznia 2017

Bounty

Lubicie popularny batonik Bonty, jeśli tak, to ciasto również wam posmakuje.

Bounty




Biszkopt czekoladowy
  • 5 jaj
  • 150 g cukru
  • 180 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 50 g czekolady


Masa kokosowa
  • 600 ml mleka
  • 300 g wiórków kokosowych
  • 1/2 szkl cukru
  • ekstrakt waniliowy
  • 250 g masła


Polewa czekoladowa
  • 200 g czekolady
  • 3 łyżki mleka
Biszkopt czekoladowy. Białka ubić na sztywną piane stopniowo dodawać cukier i żółtka. Dodawać po łyżce mąki wymieszanej z kakao i proszkiem do pieczeni. Na koniec dodać pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180*C. Zostawić do przestygnięcia.

Masa kokosowa. Mleko zagotować z cukrem. Do gotującego dodać kokos, gotować mieszając, aż kokos wchłonie całe mleko. Dodać wanilię i masło. Zostawić do przestygnięcia. Przełożyć na biszkopt.

Polewa czekoladowa. Czekoladę rozpuścić w mleku. Polać masę kokosową. Zostawić do przestygnięcia.

Bounty

Bounty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz