piątek, 20 stycznia 2017

Pomarańczowe babeczki z białą czekoladą

Pyszne babeczki i bardzo aromatycznym smaku pomarańczy. Kawałki czekolady stanowią miłą niespodziankę.
Pomarańczowe babeczki z białą czekoladą



Składniki
  • 1/1/2 szklanki mąki
  • 2/3 szklaki cukru
  • 1/2 szklanki otrębów
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajo
  • 150ml soku pomarańczowego
  • skórka otarta z 2 pomarańczy
  • 100ml maślanki
  • 40g roztopionego masła
  • 5 łyżek dżemu pomarańczowego
  • tabliczka białej czekolady
Maślankę, jajo, masło sok wymieszać lekko, dodać pozostałe składniki. Wymieszać do połączenia składników. Dodać pokrojoną białą czekoladę, wymieszać. Nałożyć do foremek wyłożonych papilotkami. Nakładać ciasto do ok 2/3 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 190*C ok 25 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz