Kolejna wariacja na temat płatków jaglanych i śniadania.
5 porcji; 1 porcja ok 390 kcal
5 porcji; 1 porcja ok 390 kcal
Jaglanka z rabarbarem
|
Jaglanka
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 1 szklanka wody
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżka miodu
Rabarbar
- 4 łodygi rabarbaru
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżki cukru
Jaglanka. Płatki jaglane zalać mlekiem i wodą, dodać nasiona chia i zagotować. Mieszać od czasu do czasu. Dodać miód, wymieszać. Rozłożyć do pucharków.
Rabarbar. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondelka, dodać cukier i sok z pomarańczy. Poddusić, aż rabarbar zmięknie. Przełożyć na jaglankę. Inspiracja Kwestia Smaku.
Jaglanka z rabarbarem |
Jaglanka z rabarbarem przepis |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz