Ciasto czekoladowe |
Ciasto
- 80g masła
- 100g czekolady gorzkiej
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jaja
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
- 50g masła
- 100g mlecznej czekolady
Ciasto. Maso z czekoladą rozpuścić na małym ogniu, lekko przestudzić. Dodać mleko wymieszać. Dodać jaja i cukier. Wymieszać. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. mieszać do połączenia składników. Przelać do formy wyłożonej papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175*C ok 40 min, do suchego patyczka. Zostawić do przestygnięcia.
Polewa. Czekoladę i masło rozpuścić. Polać polewą przechłodzone ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz