Szybkie do zrobienia, pyszne, z pewnością zdrowsze od tych, które znajdziecie na regałach sklepowych :)
Ciasteczka owsiane z bakaliami |
Składniki
- 3/4 szklanki zmielonych migdałów
- 1/2 szklanki mąki
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 40g rodzynek
- 40g żurawiny
- 125g masła
- 3 łyżki miodu
Sypkie składniki przełożyć do miski. Masło z miodem rozpuścić na wolnym ogniu. przelać do miski. Wymieszać. Wstawić do lodówki na min 30min. Następnie łyżką nabierać ciasto i robić kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszkę z papierem. Lekko spłaszczyć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 15min. Zostawić do przestygnięcia. Po przestygnięciu ciastka stwardnieją. Inspiracja Kwestia Smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz