Mięciutkie babeczki z kwaśnym rabarbarem. Aromatyczne o cytrynowym smaku.
|
Cytrynowe muffinki z rabarbarem |
Składniki
- 2 jaja
- 150ml oleju
- 220g śmietany
- skórka z cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
- 300g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 200 cukru
400g rabarbaru
W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki. W innym składniki mokre. Wymieszane mokre składniki przelać do miseczki z suchymi składnikami, dodać pokrojony rabarbar. Wymieszać. Ciasto rozłożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Wierzch każdej mufinki posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175*C ok 25 min do suchego patyczka. Inspiracja Moje wypieki.
|
Cytrynowe muffinki z rabarbarem |
|
Cytrynowe muffinki z rabarbarem |
|
Muffinki cytrynowe z rabarbarem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz