piątek, 7 kwietnia 2017

Sernik nowojorski

Bardzo popularny sernik, podobno najlepiej smakuje w Nowym Yorku, myślę, że ten, nie by gorszy :)


Sernik nowojorski



Spód
  • 250g ciastek maślanych
  • 125g roztopionego masła
Ser
  • 750g twarogu
  • 3 jaja
  • 220g cukru
  • 180g śmietany
  • skórka otarta z cytryny
  • sok z cytryny
Spód. Ciasteczka zmielić dodać roztopione masło. Wymieszać. Masą wyłożyć spód i boki blaszki. Odstawić do lodówki, aby się schłodziło.

Ser. Twaróg zmielić trzykrotnie, dodać pozostałe składniki i wszystko razem króciutko wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną masą ciasteczkową. Piekarnik nagrzać do 160*C. Na spód położyć blaszkę z gorącą wodą. Piec ok 1h30min. Przestudzić. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz