Lekki deserek, idealny na podwieczorek. Słodki pudding i orzeźwiający mus malinowy. Z podanych proporcji można zrobić 6 dużych porcji.
Pudding kokosowy z musem malinowym |
Pudding kokosowy
- 500 ml mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 3 łyżki cukru
- 50 g kokosu
Mus malinowy
- 200 ml śmietany kremówki 30%
- 2 szklanki malin
- 1 łyżka cukru pudru
W połowie szklanki mleka rozmieszać budyń, resztę mleka zagotować z kokosem i cukrem. Do gotującego wlać budyń mieszając. Zagotować. Gotowy rozlać do wysokich pucharków. Zostawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem, dodać połowę malin i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na przestudzony pudding. Udekorować pozostałymi malinami.
Pudding kokosowy z musem malinowym |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz