Szybkie ciasto, właściwie biszkopt z bakaliami polany czekoladą. Mimo prostoty bardzo smaczne ciasto.
Mazurek cygański
|
Składniki
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki orzechów
- 1/2 szklanki migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- tabliczka czekolady
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie, dodać bakalie. wymieszać do połączenia składników. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 40min. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać polewą ciasto.
Mazurek cygański |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz