środa, 15 marca 2017

Jaglanka z gruszką

Kolejna pyszna propozycja na zdrowe, fit śniadanko lub podwieczorek. Kto powiedział, że zdrowo musi być nudnie i niesmacznie.

Jaglanka z gruszką




Składniki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu
Dodatki
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka miodu
  • garść rodzynek
  • 1 gruszka
Kaszę dobrze wymyć pod bieżącą wodą i ugotować w mleku. Gotować ok 15 min, aż mleko wsiąknie w kaszę. Przesypać do blendera, wlać sok, dodać miód i dokładnie zmiksować, aż powstanie aksamitny budyń. Przelać do szklaneczek.

Gruszkę umyć, wydrążyć środek, pokroić w słupki. Sok z cytryny wymieszać z miodem dodać rodzynki i gruszki. Przemieszać. Udekorować kaszę jaglaną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz