Serniczek z malinami w słoikach |
Spód
- 20g masła
- 20g cukru brązowego
- 20g orzechów lakowych
- 40g ciasteczek maślanych
Sernik
- 300g serka kremowego
- 2 jaja
- cukier waniliowy
- 60g cukru
- 50ml śmietany kremówki 30%
Maliny
- 200g malin
- 40g cukru
Spód. Herbatki i orzech zmielić, dodać cukier i masło, wymieszać. Rozłożyć do 6 żaroodpornych słoiczków. Uklepać łyżeczką spód.
Sernik. Wszystkie składniki przełożyć do miski i krótko wymieszać do połączenia składników. Masę serową rozlać równomiernie do słoiczków. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C. na ok 1h. Na spodzie umieścić blaszkę z gotującą się wodą. Serek może podrosną, ale później opadnie. Wyjąć, przestudzić, w międzyczasie przygotować maliny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz