Toffi |
Biszkopt ciemny
- 3 jaja
- 150g cukru
- 130g mąki
- 15g kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt jasny
- 3 jaja
- 150g cukru
- 150g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa
- 750ml mleka
- 3 budynie waniliowe bez cukru
- 1/2 szklanki cukru
- 250g masła
- 1 łyżka kakao
Dodatkowo
- wafle
- krem karmelowy - krówkowy
- polewa czekoladowa
Biszkopt ciemny. Jaja ubić z cukrem. Kiedy masa się podwoi dodawać mąkę z proszkiem i kakao. Wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. Piec ok 20 min nagrzanym do 180*C piekarniku. Zostawić do przestygnięcia.
Biszkopt jasny. Wykonać jak biszkopt ciemny.
Masa budyniowa. Z mleka cukru i budyni ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć dodawać po łyżce budyniu. Gotową masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz