czwartek, 14 kwietnia 2016

Deser mleczno-truskawkowy

Deser mleczno-truskawkowy



Składniki

  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka truskawek
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki cukru
  • truskawki do dekoracji

Żelatynę wsypać do garnuszka i zalać odrobiną zimnej wody, żeby napęczniała. Odstawić do napęcznienia. Mleko zagotować z cukrem. Żelatynę podgrzać, rozpuścić, nie gotować, dolać ok pół szklanki gorącego mleka, dobrze wymieszać i całość przelać z powrotem do zagotowanego mleka. Dobrze rozmieszać, dodać truskawki, całość zmiksować. Rozlać do szklanek. Schłodzić w lodówce, aż stężeje.  Udekorować truskawkami.
Deser mleczny z truskawkami przepis
Moja opinia: szybki smaczny deser, idealny na podwieczorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz