niedziela, 17 kwietnia 2016

Deser Monte

Deser Monte przepis



Składniki

  • 500ml mleka                                                                           
  • 4 łyżki serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki mleka w proszku                                                
  • 3 łyżki cukru                                                   
  • 2 łyżka kakao                                                   
  • 1,5 łyżeczki żelatyny

  
Mleko z cukrem i mlekiem w proszku zagrzać; ale nie gotować. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.  
Trochę ciepłego mleka wymieszać z serkiem i dodać do reszty mleka. Całość podzielić na 2 części.  
Do jednej dodać kakao. Nalać 1 warstwę do szklanek, wstawić do lodówki, czekać zanim się zetnie, jak lekko stężeje nalać drugą warstwę i ponownie wstawić do lodówki.

Deser Monte
Moja opinia: smaczna propozycja na śniadanie lub podwieczorek, należy tylko zrobić wcześniej, bo dosyć długo tężeje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz