Chlebek jest alternatywą dla tych, którzy nie chcą jeść tradycyjnego chleba i chcą zwiększyć ilość białka w diecie. Ponadto jest bardzo smaczny.
- 500g twarogu
- 4 jaja
- 1/2 szklanki płatków jaglanych
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki siemienia lnianego
- 1/2 szklanki pestek słonecznika
- 1/2 szklanki pestek dyni
- łyżeczka czarnuszki
- łyżeczka pd pieczenia
- łyżeczka soli
- zgnieciony ząbek czosnku (można pominąć)
Twaróg mieszamy z jajami, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do 2 foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok 190*C ok 1h, aż skórka będzie zarumieniona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz