Tarta z boczkiem szparagami i pomidorkami koktajlowymi |
Ciasto
- 250g mąki
- 150g masła
- 1 jajo
- szczypta soli
Farsz
- 250g boczku
- Pęczek szparagów
- 100g sera feta
- 2 jaja
- 1/2 szklanki śmietany kremówki 30%
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka mąki
- Pomidory koktajlowe
Ciasto. Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć do formy, schłodzić w lodówce ok 30min. Następnie podpiec 15min w piekarniku rozgrzanym do 180*C.
Farsz. Boczek pokroić, podsmażyć. Jaja wymieszać ze śmietaną, mlekiem i mąką. Wylać na podpieczony spód. Ułożyć wytopiony boczek, pokrojone szparagi, fetę i pomidorki. Piec dalej ok 25minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz