Sernikobrownie z rabarbarem
|
Brownie bezglutenowe
- 200g masła
- 200g gorzkiej czekolady
- 2/3 szklanki cukru
- 3 jaja
- 100g mąki owsianej
- 35g mąki ryżowej
- szczypta soli
Rabarbar
- 5 łodyg rabarbaru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki cukru pudru
- 5 łyżek kokosu
Sernik
- 500g sera sernikowego
- 250g mascarpone
- 1/2 szklanki cukru
- 1 jajo
- 1 budyń waniliowy
Brownie. Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku nie podgrzewać za bardzo. W misce wymieszać krótko jaja z cukrem, nie ubijać. Masę jajeczną dodać do czekolady, mieszać dodając mąki i sól. Wymieszać do połączenia składników. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C ok 20min.
Rabarbar. Rabarbar umyć pokroić w kostkę, wymieszać z mąką i cukrem. Następnie dodać kokos. Wymieszać.
Sernik. Ser, mascarpone i cukier wymieszać, dodać jaja i budyń. Wymieszać do połączenia składników. Przełożyć na upieczone brownie, wyłożyć na wierzch rabarbar posypać resztą wiórków z cukrem z miski. Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C ok 45 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz