To ciasto na pewno posmakuje wszystkim młodszym, owoce, galaretka, to co dzieci lubią najbardziej.
Biszkopt
- 3 jaja
- 180g cukru
- 180g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem bananowy
- 4 banany
- 150g masła
- 5 żółtek
- 1 galaretka cytrynowa
Pianka
- 5 białek
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 1 galaretka truskawkowa
Dodatkowo
- 2 banany
- 1 galaretka cytrynowa
Biszkopt. Jaja ubić z cukrem dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wylać do formy wyłożonej papierem. Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 180*C. Zostawić do przestygnięcia.
Krem bananowy. Banany rozgnieść widelcem. Masło utrzeć dodawać po jednym żółtku i łyżce masy bananowej. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Przestudzoną wlać do kremu bananowego, wymieszać. Przelać na biszkopt. Włożyć do lodówki do przechłodzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz