Pyszne babeczki i bardzo aromatycznym smaku pomarańczy. Kawałki czekolady stanowią miłą niespodziankę.
Pomarańczowe babeczki z białą czekoladą |
Składniki
- 1/1/2 szklanki mąki
- 2/3 szklaki cukru
- 1/2 szklanki otrębów
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajo
- 150ml soku pomarańczowego
- skórka otarta z 2 pomarańczy
- 100ml maślanki
- 40g roztopionego masła
- 5 łyżek dżemu pomarańczowego
- tabliczka białej czekolady
Maślankę, jajo, masło sok wymieszać lekko, dodać pozostałe składniki. Wymieszać do połączenia składników. Dodać pokrojoną białą czekoladę, wymieszać. Nałożyć do foremek wyłożonych papilotkami. Nakładać ciasto do ok 2/3 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 190*C ok 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz