Bounty |
Biszkopt czekoladowy
- 5 jaj
- 150 g cukru
- 180 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 50 g czekolady
Masa kokosowa
- 600 ml mleka
- 300 g wiórków kokosowych
- 1/2 szkl cukru
- ekstrakt waniliowy
- 250 g masła
Polewa czekoladowa
- 200 g czekolady
- 3 łyżki mleka
Biszkopt czekoladowy. Białka ubić na sztywną piane stopniowo dodawać cukier i żółtka. Dodawać po łyżce mąki wymieszanej z kakao i proszkiem do pieczeni. Na koniec dodać pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180*C. Zostawić do przestygnięcia.
Masa kokosowa. Mleko zagotować z cukrem. Do gotującego dodać kokos, gotować mieszając, aż kokos wchłonie całe mleko. Dodać wanilię i masło. Zostawić do przestygnięcia. Przełożyć na biszkopt.
Polewa czekoladowa. Czekoladę rozpuścić w mleku. Polać masę kokosową. Zostawić do przestygnięcia.
Bounty |
Bounty |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz