środa, 17 sierpnia 2016

Miętowe babeczki z czekoladą

Znane i lubiane pralinki After Eight w innej formie. Ty razem przybrały postać muffnków. Mega miętowe i mega czekoladowe.

Babeczki z czekoladą i miętą




Ciasto
  • 280 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 80 g cukru
  • 150 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka kropli miętowych



W naczyniu roztrzepać jajka, wmieszać mleko, olej, ekstrakt z mięty. Dodać suche składniki, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i pokrojoną czekoladę, wymieszać do połączenia się składników.
Ciastem napełnić papilotki, którymi wyłożona jest forma do muffinów, nakładając ciasta. Z podanej ilości wyjdzie 12 muffinów.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmować z formy po lekkim przestudzeniu. Można posypać cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą.

Muffinki  z czekoladą i miętą

1 komentarz: