niedziela, 28 sierpnia 2016

Deser galaretkowy z winogronami

Deser szybki do wykonania, nie za słodki, owoce można zastąpić innymi ulubionymi.

Deser galaretowy z winogronami




Składniki
  • 2 galaretki agrestowe
  • 1 galaretka cytrynowa
  • kiść winogron'
  • 250 ml serka homogenizowanego
  • 200 ml śmietany kremówki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • czekolada do posypania
Winogrona umyć, przełożyć do szklaneczek. Galaretki agrestowe przygotować zgodnie z instrukcją. Schłodzoną przelać do szklanek, wlać do wysokości ułożonych winogron. Schłodzić w lodówce. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200ml przegotowanej wody, wymieszać, dodać serek i dobrze rozmieszać. Schłodzone przelać do szklanek. Śmietanę ubić z cukrem, udekorować stężałą galaretką, posypać wiórkami czekoladowymi.

Deser z winogronami

Deser z galaretki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz