środa, 10 sierpnia 2016

Ciasto banonowo-orzechowe

Ciasto, które wygląda niepozornie, a smakiem powala, wilgotne od bananów, z kawałkami orzechów.

Ciasto bananowo - orzechowe



Ciasto
  • 130g masła
  • 230g cukru pudru
  • 2 jaja
  • 5 dojrzałych bananów
  • 230g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60g orzechów włoskich
  • szczypta soli
  • czekolada

Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Orzechy drobno pokroić lub zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać jaja i zmiksowane banany. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Pieczemy ok 1h w piekarniku nagrzanym do 170*C. Przestudzone ciasto polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.

Ciasto z bananami i orzechami

Ciasto z bananami i orzechami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz