niedziela, 5 lutego 2017

Jaglanka z bananami i konfiturą

Idealna, odżywcza, w sam raz na śniadanie lub podwieczorek. My wszyscy ją uwielbiamy.

Jaglanka z bananami i konfiturą wiśniową


Budyń jaglany
  • 200g kaszy jaglanej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 banany
  • 1 opakowanie mleka kokosowego
  • 2 łyżki cukru
  • konfitura wiśniowa
Kaszę przelać zimną wodą, wsypać do gotującej osolonej wody (na 1 kubek kaszy - 2 i 1/2 kubka wody). Ugotowaną kaszę przesypać do miski, dodać banany, cukier  i mleko kokosowe. Zmiksować. Wyłożyć do szklaneczek. Podawać z konfiturą wiśniową lub inną ulubioną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz