czwartek, 2 lutego 2017

Izaura

Izaura, czyli sernik na spodzie brownie z dużą ilością bakalii.

Izaura



Ciasto czekoladowe
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wody
  • 250g masła
  • ekstrakt waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
  • 250g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 8 jaj
  • 1 budyń waniliowy
  • 1kg twarogu
  • bakalie
Ciasto czekoladowe. Margarynę, cukier, kakao, wodę i ekstrakt zagotować mieszając ok 5min. Odstawić do przestygnięcia. Odlać pół szklanki na polewę. Do reszty dodać żółtka i mąkę, wymieszać. Białka ubić. Dodać do masy czekoladowej. Wymieszać razem, przelać na blaszkę wyłożoną papierem.

Masa serowa. Jeśli używamy twarogu należy go zmielić. Masło utrzeć z cukrem, Dodać żółtka i budyń. Dodawać po łyżce sera, cały czas mieszając na koniec dodać pianę ubitą z białek i bakalie. Wymieszać wylać na ciasto czekoladowe. Piec ok 1h w piekarniku nagrzanym do 180*C. Chłodne ciasto polać polewą czekoladową.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz