niedziela, 7 maja 2017

Jaglanka z rabarbarem

Kolejna wariacja na temat płatków jaglanych i śniadania.

5 porcji; 1 porcja ok 390 kcal

Jaglanka z rabarbarem
Jaglanka
  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 1 szklanka wody
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka miodu
Rabarbar
  • 4 łodygi rabarbaru
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki cukru
Jaglanka. Płatki jaglane zalać mlekiem i wodą, dodać nasiona chia i zagotować. Mieszać od czasu do czasu. Dodać miód, wymieszać. Rozłożyć do pucharków.

Rabarbar. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondelka, dodać cukier i sok z pomarańczy. Poddusić, aż rabarbar zmięknie. Przełożyć na jaglankę. Inspiracja Kwestia Smaku.

Jaglanka z rabarbarem

Jaglanka z rabarbarem przepis

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz