czwartek, 11 maja 2017

Jaglane Rafaello

Kulki Rafaello to jedne z moich ulubionych pralinek. W necie jest na nie sporo przepisów. Ja zrobiłam zdrowszą wersję tego smakołyku.

Jaglane Rafaello
Składniki
  • 200g kaszy jaglanej
  • 400ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki miodu
  • 100g kokosu
  • 2 łyżki masła
  • 25 sztuk obranych migdałów
  • kokos do posypania (ok 100g)

Kaszę kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą. Zalać mlekiem kokosowym. Zagotować, mieszać od czasu do czasu, aby się nie przypaliło, pod koniec gotowania wsypać kokos. Mleko powinno się prawie całkiem wchłonąć. Dodać miód i masło. Wymieszać. Zblendować. Ochłodzić i wstawić do lodówki na ok 30 min. Następnie łyżeczką nabierać masę i lepić kuliki wielkości orzecha włoskiego dodając do środka migdał. Obtoczyć w kokosie.

Jaglane Rafaello

Jaglane Rafaello

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz