wtorek, 9 maja 2017

Ciastkeczka owsiane z bakaliami

Szybkie do zrobienia, pyszne, z pewnością  zdrowsze od tych, które znajdziecie na regałach sklepowych :)

Ciasteczka owsiane z bakaliami




Składniki
  • 3/4 szklanki zmielonych migdałów
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 40g rodzynek
  • 40g żurawiny
  • 125g masła
  • 3 łyżki miodu
Sypkie składniki przełożyć do miski. Masło z miodem rozpuścić na wolnym ogniu. przelać do miski. Wymieszać. Wstawić do lodówki na min 30min. Następnie łyżką nabierać ciasto i robić kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszkę z papierem. Lekko spłaszczyć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 15min. Zostawić do przestygnięcia. Po przestygnięciu ciastka stwardnieją. Inspiracja Kwestia Smaku.

Ciasteczka owsiane z bakaliami

Ciasteczka owsiane z bakaliami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz