Ciasto pychotka |
Biszkopt
- 2 jaja
- 100 g cukru
- 80 g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 1/2 łyżki kakao
Jaja ubić z cukrem do białości. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i kakao, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Wstawić do nagrzanego do 190*C piekarnika i piec ok 20 min lub do suchego patyczka. wyjąć wystudzić.
Masa serowa
- 8 serków homogenizowanych waniliowych (np. danone 150g)
- 8 galaretek (po 2 z wiśniowej, pomarańczowej, agrestowej i cytrynowej)
- kolorowa posypka cukrowa
Galaretki wiśniowe rozpuścić w połowie zalecanej dawki wody, do przechłodzonej dodać 2 serki waniliowe. Wymieszać, tężejącą wylać na biszkopt. Odstawić do całkowitego stężenia. Następnie dokładnie to samo powtórzyć z kolejnymi galaretkami. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać posypką cukrową. Jeśli za długo będzie siedziała rozpuści się (tak jak jest widoczne u mnie na zdjęciu).
Ciasto pychotka przepis |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz