czwartek, 5 maja 2016

Batony owsiane



Batony owsiane


Składniki

  • 250 g płatków owsianych
  • 100 g płatków kukurydzianych
  • 300g daktyli
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 50 siemienia lnianego
  • 30 g nasion dyni
  • 40 g jagód Goi
  • 50 g żurawiny
  • 30 g sezamu

Wykonanie

Daktyle zalać wodą, tak żeby były w całości pokryte, dodać cynamon i gotować aż się rozgotują. Rozgnieść widelcem. Do miski wsypać pozostałe składniki i masę daktylową, wszystko wymieszać i ułożyć na blaszce. Piec ok 35min w 180*C. Ostudzić pokroić na kawałki
Batony owsiane - przepis

Moja opinia: bardzo szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne, bez cukru i bez tłuszczu. Bardzo polecam. Świetna alternatywa na drugi lub szybkie śniadanie. Nie wiem jak długo pozostają świeże bo u mnie wytrzymały tylko dwa dni :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz