Batony owsiane |
Składniki
- 250 g płatków owsianych
- 100 g płatków kukurydzianych
- 300g daktyli
- 2 łyżeczki cynamonu
- 50 siemienia lnianego
- 30 g nasion dyni
- 40 g jagód Goi
- 50 g żurawiny
- 30 g sezamu
Wykonanie
Daktyle zalać wodą, tak żeby były w całości pokryte, dodać cynamon i gotować aż się rozgotują. Rozgnieść widelcem. Do miski wsypać pozostałe składniki i masę daktylową, wszystko wymieszać i ułożyć na blaszce. Piec ok 35min w 180*C. Ostudzić pokroić na kawałki
Batony owsiane - przepis |
Moja opinia: bardzo szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne, bez cukru i bez tłuszczu. Bardzo polecam. Świetna alternatywa na drugi lub szybkie śniadanie. Nie wiem jak długo pozostają świeże bo u mnie wytrzymały tylko dwa dni :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz