poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Mazurek cygański

Szybkie ciasto, właściwie biszkopt z bakaliami polany czekoladą. Mimo prostoty bardzo smaczne ciasto.

Mazurek cygański

Składniki
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/2 szklanki orzechów
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka czekolady

Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie, dodać bakalie. wymieszać do połączenia składników. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 40min. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać polewą ciasto. 

Mazurek cygański 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz