poniedziałek, 14 sierpnia 2017

Mus brzoskwiniowy z jeżynami

Orzeźwiający deser, polecam w upalny dzień.

Mus brzoskwiniowy z jeżynami



Mus brzoskwiniowy
  • 1kg brzoskwiń 
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szklanki wody
  • goździk 
  • galaretka brzoskwiniowa
Dodatkowo
  • Jogurt
  • jeżyny 
Pozbawione pestek, podzielone na części brzoskwinie rozgotowujemy w wodzie z cukrem i goździkiem. Przecieramy mus przez sito. Dodajemy galaretkę, mieszamy, aby się rozpuściła. Mus rozkładamy do pucharków, odstawiamy do ostygnięcia. Tuż przed podaniem dobrze schłodzony mus przykrywamy warstwą jogurtu, który dekorujemy świeżymi jeżynami. 

Mus brzoskwiniowy z jeżynami 

Mus brzoskwiniowy z jeżynami 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz