czwartek, 17 sierpnia 2017

Czarne jagody w śmietanowym puchu

Deserek bardzo szybki w przygotowaniu, lekki mimo bitej śmietany. Nam bardzo zasmakował.

Czarne jagody w śmietanowym puchu 

Składniki
  • 250g serka homogenizowanego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • sok z cytryny
  • 250ml śmietany kremówki 30%
  • 2 szklanki jagód
Śmietankę z dodatkiem łyżeczki cukru pudru ubijam na puszysty krem. Oddzielnie ucieramy serek z sokiem i skórką z cytryny, dodajemy resztę cukru pudru. Jednolitą dobrze ubitą masę serową łączymy, mieszając dokładnie i delikatnie z ubitą śmietaną. Rozkładamy do pucharków, na wierzch sypiemy wymyte osuszone jagody. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Jagody w śmietanowym puchu 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz