poniedziałek, 26 września 2016

Pudding kokosowy z musem malinowym

Lekki deserek, idealny na podwieczorek. Słodki pudding i orzeźwiający mus malinowy. Z podanych proporcji można zrobić 6 dużych porcji.

Pudding kokosowy z musem malinowym



Pudding kokosowy
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 3 łyżki cukru
  • 50 g kokosu
Mus malinowy
  • 200 ml śmietany kremówki 30%
  • 2 szklanki malin
  • 1 łyżka cukru pudru
W połowie szklanki mleka rozmieszać budyń, resztę mleka zagotować z kokosem i cukrem. Do gotującego wlać budyń mieszając. Zagotować. Gotowy rozlać do wysokich pucharków. Zostawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem, dodać połowę malin i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na przestudzony pudding. Udekorować pozostałymi malinami.
Pudding kokosowy z musem malinowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz