Niedawno piekłam pyszny sernik dyniowy, zostało mi jeszcze sporo puree, więc upiekłam ciasteczka. W trakcie pieczenia, pachniał cały dom, nie da się nie spróbować. Inspiracja Mała Cukierenka.
Porcje 24, 1 porcja ok 125kcal
ciasteczka dyniowe z orzechami |
Składniki
- 300g purée z dyni
- 1/2 szklanki oleju
- 200g cukru
- 1/3 łyżeczki aromatu pomarańczowego
- 150g mąki kukurydzianej
- 100g mąki pszennej
- 3/4 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 50g poszatkowanych orzechów
Olej wymieszać z cukrem, dodać aromat i puree. Lekko przemieszać dodać pozostałe składnik i wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C ok 20min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz