środa, 19 października 2016

Ciasteczka dyniowe z orzechami

Niedawno piekłam pyszny sernik dyniowy, zostało mi jeszcze sporo puree, więc upiekłam ciasteczka. W trakcie pieczenia, pachniał cały dom, nie da się nie spróbować. Inspiracja Mała Cukierenka.

Porcje 24, 1 porcja ok 125kcal

ciasteczka dyniowe z orzechami


Składniki
  • 300g purée z dyni
  • 1/2 szklanki oleju
  • 200g cukru
  • 1/3 łyżeczki aromatu pomarańczowego
  • 150g mąki kukurydzianej
  • 100g mąki pszennej
  • 3/4 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 50g poszatkowanych orzechów
Olej wymieszać z cukrem, dodać aromat i puree. Lekko przemieszać dodać pozostałe składnik i wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C ok 20min.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz