piątek, 31 marca 2017

Budyń jaglany z masłem orzechowym i owocami

Ostatnio stałam się miłośniczką kaszy jaglanej na śniadanie, jest prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna, zdrowa i sycąca. Można ją podawać z dowolnymi owocami, zamiast mleka krowiego można użyć kokosowego, czy migdałowego. Jak kto lubi.

Budyń jaglany z masłem orzechowymi i owocami


Składniki
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 banany
  • 1 owoc granatu
  • syrop klonowy
Kaszę dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Zalać 1 szklanką mleka i gotować aż całe mleko się wchłonie. Następnie wlać kolejną szklankę mleka i jeszcze chwilę podgotować. Do dzbanka dać obrany banan, masło orzechowe i ugotowaną kaszę z mlekiem, dokładnie zmiksować Benderem, aż kasza będzie gładka. Przelać do miseczek. Podawać z pokrojonym bananem i owocami granatu, wierzch polać syropem klonowym.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz