czwartek, 9 marca 2017

Brownie Malwiny

To moje ulubione jak do tej pory brownie. Kiedy jest odpowiedni upieczone, na wierzchu tworzą się charakterystyczne pęknięcia, jak w spękanej ziemi. Przepis od mojej przyjaciółki Malwiny, którą serdecznie pozdrawiam.

Brownie

Ciasto
  • 2 jaja
  • 180g cukru
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 150g masła
  • 90g mąki
  • szczypta soli
  • ekstrakt waniliowy
Masło z czekoladą rozpuścić na wolny ogniu, nie gotować. Jaja z cukrem ubić z cukrem i wanilią. Dodać masę czekoladową. Miksować chwilę na wolnych obrotach. Dodać przesianą mąkę, sól, wymieszać. Przełożyć do form wyłożonej papierem. Piec ok 25 min w piekarniku nagrzanym do 160*C.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz