Był Shrek, jest i Fiona. Ciasto idealne na przyjęcie dla dzieci, wiadomo wszystkie lubią ciasta z galaretką. Spód można wyłożyć biszkoptami, ja jednak wolę upiec cienki biszkopt.
Ciasto
- 2 jaja
- 100g cukru
- 100 g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Budyń malinowy
- butelka soku malinowego (ok 450ml)
- 3 budynie malinowe
- delicje malinowe
Śmietanka malinowa
- 500 ml śmietany kremówki 30%
- 2 galaretki malinowe'
- 2 łyżki cukru pudru
Galaretka malinowa
- 1 galaretka malinowa
Ciasto. Jaja ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. Piec w piekarnik nagrzanym do 180*C ok 15min do suchego patyczka. Zostawić do przestygnięcia.
Budyń malinowy. Sok przelać do rondla, dolać wodę, aby w sumie było ok 900ml. Budynie rozpuścić w wodzie. Wlać do gotującego się soku malinowego. Zagotować. Gorący budyń wylać na ciasto. Na wierzchu poukładać delicje malinowe.
Śmietanka malinowa. Galaretki rozpuścić w szklance przegotowanej wody. Śmietanę ubić z cukrem, dodać tężejące galaretki. Wylać na przestygły budyń malinowy.
Galaretka malinowa. Galaretkę przygotować wg przepisu. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki.
Budyń malinowy. Sok przelać do rondla, dolać wodę, aby w sumie było ok 900ml. Budynie rozpuścić w wodzie. Wlać do gotującego się soku malinowego. Zagotować. Gorący budyń wylać na ciasto. Na wierzchu poukładać delicje malinowe.
Śmietanka malinowa. Galaretki rozpuścić w szklance przegotowanej wody. Śmietanę ubić z cukrem, dodać tężejące galaretki. Wylać na przestygły budyń malinowy.
Galaretka malinowa. Galaretkę przygotować wg przepisu. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz