wtorek, 15 listopada 2016

Chlebek bananowy z orzechami

Szybkie, proste, wilgotne, pyszne. Inspiracja Mała Cukierenka.

Porcji 20, 1 porcja ok 146 kcal

Chlebek bananowy z orzechami i suszonymi śliwkami


Składniki
  • 2 banany
  • 2 jaja
  • 250 g mąki
  • 160 g cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g masła
  • 70 g suszonych śliwek
  • 30 g orzechów
Masło roztopić, banany rozgnieść widelcem. Śliwki pokroić. Wymieszać w misce banany z jajkami i masłem, następie dodać pozostałe składnik. Wymieszać, przelać do  formy keksowej wyłożonej papierem. Na wierzch posypać orzechy. Piec w piekarniku nagrzanym do 190*C ok 50 min, do suchego patyczka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz