piątek, 30 marca 2018

Kokosowa jaglanka z malinami

Bardzo smaczna i zdrowa propozycja śniadaniowa. Maliny orzeźwiają smak jaglanki, ale można je spokojnie wymienić na inne owoce. Dodanie na spód pokruszonych ciasteczek maślanych, sprawia, iż ma się wrażenie, że zjada się pyszny deser, a nie pełnowartościowe śniadanie. 

Kokosowa jaglanka z malinami 



Składniki
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2,5 szklanki wody
  • 400ml mleka kokosowego
  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych 
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta soli
Dodatkowo
  • 200g herbatników maślanych
  • maliny
  • wiórki koksowe 
Kaszę przepłukać kilkakrotnie pod bieżącą zimną wodą. Kaszę zalać wodą, dodać sól. Gotować, aż wchłonie się cała woda. Zostawić do przestudzenia. Przełożyć do malaksera, dodać mleko, wiórki i kokos. Zmiksować, aż masa będzie gładka. Na spód szklaneczek rozłożyć rozkruszone herbatniki, rozłożyć masę jaglaną do pucharków. wierzch posypać malinami i wiórkami kokosowymi. Inspiracia I love bake. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz